sestdiena, 2017. gada 11. februāris

Labākie smūtiju blenderi veselīga dzīvesveida piekritējiem

Smūtiji kļūst arvien populārāki pasaules mērogos. Tomēr izrādās, ka “Smūtijs” un “Blenderis” nemaz nav divi atšķirami jēdzieni. Smūtijus sāka atpazīt tikai līdz ar blendera izgudrošanu. Tas ir kokteiļa konsistences apzīmējums, kas nozīmē gluds, viendabīgs un maigs.
Smūtijs tiek izmantots, lai aprakstītu blendera priekšrocības – cik labu, viendabīgu un dažādu sastāvdaļu smūtiju blenderis spēj pagatavot! Turklāt – šie dzērieni pagatavojami tādi, kā tos vēlamies – veselīgi, diētiski, spēcinoši, atvēsinoši un tā tālāk, tāpēc arī dažādās diētās un svara ierobežošanas ēdienkartēs smūtiji ieņem diezgan augstu vietu. 
Mūsdienās smūtiji kļuvuši par pieprasītiem un dārgiem dzērieniem, ko pārdod gan kafejnīcās, gan veikalos. Tomēr daudz ekonomiskāk un izdevīgāk smūtijus gatavot mājās pašiem – izvēloties sastāvdaļas, garšas un veidus, kā pagatavot šos veselīgos un garšīgos dzērienus. Vien jāizvēlas labs un kvalitatīvs blenderis!
Smūtijiem daudz piemērotāks būs krūzes blenderis – lai gan tas aizņem vairāk vietas virtuvē, tomēr ļauj sablendēt lielāku dārzeņu, ogu vai augļu apjomu. Daudz izdevīgāk – pagatavot veselu krūzi smūtija un ieliekt ledusskapī, lai varētu baudīt garšīgo smūtiju arī vēlāk. Tāpat, krūzes blenderiem visbiežāk uz krūzes ir norādītas mērvienības, un tas atvieglos gatavošanas procesu.
Smūtiju gatavošanai piemērotāki būs lieljaudas blenderi, jo tie var pārvērst pulverī dažādas sastāvdaļas, ko pievienot smūrijam - riekstus, sēklas un tā tālāk. Lieljaudas blenderi sasmalcina un samaisa dažādas sastāvdaļas sīkākās daļiņās, nekā parasti virtuves blenderi. Savukārt tam, cik daļiņas ir kļuvušas mazas, ir milzīga ietekme uz smūtija garšu un tekstūru.
Daži blenderi jau laicīgi aprīkoti ar dažādiem režīmiem, piemēram, Smoothie režīmu, kas īpaši paredzēts izcili garšīgu un kvalitatīvu smūtiju pagatavošanai. Šajā programmā ierīce sāk darboties ļoti maigi, lai novilktu sastāvdaļas līdz asmeņu zonai un novērstu sākotnējās lielās gaisa kabatas rašanos. Pēc tam blenderis izmanto dažādu ātrumu un lieljaudas impulsu režīmu kombināciju, lai maksimāli izveidotu mikroburbulīšu tekstūru, vienlaikus turpinot novērst lielo gaisa kabatu rašanos. 
Šāds pagatavots smūtijs būs vēl garšīgāks, jo visa blendera programma paredzēta tieši specifiski šī dzēriena pagatavošanai. Tiesa, arī bez šādas programmas izdosies pagatavot lielisku un gardu smūtiju ar krūzes lieljaudas blenderi, tomēr blenderim ar šādu programmu jau ir izstrādāti dažādi knifi, kas dzērienu padara vēl viendabīgāku un īpašāku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru